09

Dijkhuis renovatie

Nieuwendammerdijk, Amsterdam

Vanaf de straat gezien een eenvoudige woning aan de nieuwendammerdijk. Het dijkhuis heeft de status rijksmonument. De monumentale waarde zit in het houten vissershuisje. Met de nieuwe uitbouw achter het dijkhuis hebben we de woning aanzienlijk vergroot zonder dat dit vanaf de straat zichtbaar is.

Het vissershuis is gerenoveerd en zoveel mogelijk terug gebracht in originele staat. De korbelen, houten balken zijn in het zicht gebracht. De binnenwanden zijn bekleed met vertikale houten delen. De scheefstand van het oude huis is voor lief genomen, de oiginele begane grond vloer van brede eiken houten delen te mooi om niet in het zicht te brengen.

De verdieping is uitgebreid met twee dakkapellen, ook hier is de oude dakconstructie met rondhout behouden en in het zicht gebracht, naast de nieuwe constructie ter versterking van het pand.

De uitbouw van 4,5 meter hoog , dat geeft lucht t.o.v. de lage ruimtes in het oude dijkhuis.

De uitbouw bestaat uit een glas/ staal constructie in contrast met het bestaande houten huis. Door de transparantie van de uitbouw komt de originele buitenwanden van het dijkhuis helemaal in het zicht.

De pui van de uitbouw kan in de volle lengte open aan de tuinzijde, waardoor de grens tussen binnen en buiten nog meer vervaagd. Het dak van de uitbouw is deels gras deels glas.

Het huis zal worden verwarmt d.m.v. warmtepomp en pvt panelen in combinatie met twee pelletkachels.

Opgeleverd: zomer 2018

to top button