08

Villa

Amstelveen

Deze villa wordt op dit moment gebouwd in Amstelveen in een nieuwe groene woonwijk. Randvoorwaarde voor de nieuw te bouwen huizen was een dertiger jaren uitstraling met baksteen, een zadeldak en antraciete dakpannen.

We hebben er voor gekozen om aan de binnenzijde de dubbellaagse uitstraling met witte spekband van de buitenkant te doorbreken met een 6 meter hoge woonkamer. De woonkamer ligt een meter boven het maaiveld, met daaronder een lounge ruimte in het souterrain.

De begane grondvloer is geheel bekleed met turks marmer, ook op de brede trap naar de living. De entreehal heeft ook een dubbele verdiepingshoogte, met naast de open trap een wand bekleed met arezia quarzite. Vanaf de overloop kijk je in de woonkamer. Het plafond van de woonkamer is deels verlaagt om de kamer goed te kunnen uitlichten met spots, indirecte verlichting en een kroonluchter in het midden.

De wanden in de living hebben een terug liggend gedeelte. Deze nissen zijn bekleed met een luxe vachtbehang van Elitis, passend bij het notenhouten maatwerk meubilair en marmeren vloer.

De keuken aan de achterzijde is deels open en heeft toegang tot de overdekte veranda aan de achterzijde. De garage met wijnkelder is ook direct te bereiken vanaf de keuken.

Het dak is bekleed met antraciete dakpannen met geïntegreerde zonnecellen, deze vormen samen met de warmtepomp de groene installatie.

to top button