10

From farm to loft

Ursem, 2013

De stolpboerderij uit 1930 is verbouwd tot een grote open loft. Het originele vierkant en de kapconstructie van de stolp zijn in het zicht gebracht door de enorme vide boven de keuken en eetkamer. De keuken is in het midden van het vierkant geplaatst, de vroegere hooiopslag. De voormalige schuurdeuren zijn nu de hoofdentree van het huis. Vanuit de entree kom je in de immense woonkamer met open keuken. De eet en zitkamer zijn van elkaar gescheiden door een spekkachel. Een deel van het huis heeft wel een verdieping. Hierboven bevindt zich de fitness ruimte met uitzicht naar de vide en de tuin. Aan de noordzijde zijn grote langwerpige dakramen geplaatst tussen de originele balkconstructie van het dak. De achter en westzijde zijn voorzien van glazen schuifdeuren die indien gewenst helemaal geopend kunnen worden.

Het huis is volledig energie neutraal met warmtepomp en zonnepanelen op de naastgelegen schuur. Meer over dit project is te lezen en te zien op de blog van de eigenaren van dit droomhuis:

to top button